Tips Untuk Lone Ranger

7 02 2010

Jika anda SINGLE, travel utk bisnes atau hanya enjoy makanan tanpa any talk, musti anda ada pengalaman makan sorang. Aku ada terbaca artikel nie… and nak lah SHARE ngan sume memandangkan aku kan dah single balik skarang ni. Sharing tu caring kanz. KAH KAH KAH!!
1. BE BOOKISH
Selalu datang dengan bahan bacaan.
Dengan adanya bahan bacaan bukan hanya mengelakkan diri dari boring tapi juga boleh menjadi pelindung dari kelihatan tak dikehendaki atau kesian.Dan bahan bacaan jugak kenalah kena dengan keadaan.
2. TRY THE BAR
Kebanyakan pemakan sorang, ketakutan dikelilingi pasangan cintan cintun boleh dielakkan.Dengan meminta tempat di BAR adalah keputusan terbaik.Dan selalunya akan berada dikalangan orang2 yang SINGLE aja.
3. EXUDE CONFIDENCE
Terus ke HOST or HOSTESS dan dengan bangganya mintak meja anda.Jangan ckp “HANYA SAYA” yang bunyi seperti meminta maaf. Memerlukan kekuatan untuk makan sorang dan anda patut hormat diri anda.
4. EAVESDROP
Orang di restoran kadang2 MINUM yang mana membawa kepada percakapan yang kuat, terlalu berlawak melampau, etc. Macam mana pown, discreetly anda boleh mencurik dengar sambil menimba pengalaman berkenaan kisah manusia. Bonus point jugak bile dapat tgk 1st tyme internet date!!
5. BEFRIEND YOUR BLACKBERRY
Kebanyakan kita addict nak check BLACKBERRIES atau handphone.Maybe tak sopan nak check ketika bekerja etc, so tyme makan sorang nie kan bagus berbuat begitu. Membaca berita, check TWITTER, email lama dari kekasih, atau FACEBOOKING. WIRELESS POSSIBILITIES ARE ENDLESS!!
6. GO, TEAM!
Walau pown anda tak lah gila sukan, jika ada GAME, jadilah PEMINAT untuk ketika itu.Anda akan rasa bezanya ketika itu.
7. THINK LIKE A FOOD CRITIC
Pretend anda sedang review restoran itu. Catat persembahan makanan, note kesalahan, dan beri perhatian kepada servis yang diberi. Ini akan menjadikan anda nampak berkuasa. KAH KAH KAH
8. LIFE IS SHORT, ENJOY THE STEAK
Akhirnya, ingat lah untuk RILEKS, enjoy, dan fokus pada positif side makan sorang. Fikir: Takkan ada pertelingkahan saper nak bayar, takde kegagapan bercakap, dan takde sembangan yang meleret2 berkenaan kisah cinta atau kerja. YOU CAN BE YOUR OWN BEST DINNER DATE!!
Interesting kanz. So lepas ni aku leh la praktik apa yang disenaraikan nieh. Korang?? Cuba la..
diedit dari posting asal di

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: