PLU berwajah anjing!!

7 02 2010

Wah, kejam kan tajuk entri kali nie. PLU berwajah anjing katanya. Tapi kenapa lak anjing. Bukankah anjing tuh binatang paling rapat dengan manusia, paling setia dengan manusia. Kenapa tak kucing ke, keldai ke, malah kenapa bukan ikan talapia merah?

Ni jawapan aku. Easy sajork. Anjing neh kalau mengikut agama Islam, binatang yang haram disentuh sekiranya tangan atau bulu dia basah (tetiba jadi ceramah agama. Camne? Sape nak jawab). Kire tahap hina la. Kena pulak anjing kurap kanz. Lagi la jijik dipandang mata neh.

Nape tak pilih babi sajork?? Babi? ko hengat senang ke nak jumpa babi. Nak kena pi kandang dia la pulak. Babi neh bukan jenis binatang peliharaan yang dibiarkan merayap merata-rata. Lagi satu, korang pernah ke dengar pepatah “babi kurap”. Tak de kan. Haaa, anjing kurap ada la.

Lagi satu, suke hati merk lah nak letak apa as a title for my own entry. Khellessss jawapanz kanz!!!

Berbalek kepada tajuk kite ye anak-anak. Kenapa Merkz kata PLU berwajah anjing. Excelly entry kali nih merkz tujukan khas kepada semua PLU kat Malaysia ni yang tak reti-reti nak setia dengan pasangan yang ada. Boring siket jumpa chatters, bila bergaduh ngan BF siket mula la nak berdiri tepi jalan sambil selak kaki seluar jeans tuh. Menggoda jejanz yang lalu lalang. Siap menonggeng lagik mintak dipaku akan vontot lohong mereka tuh.

Tak boleh ker, jadi PLU yang setia. Tak boleh ke? Fedup lah merkz, selalu sangat cakap pasal hal macam nie.

Kes ni baru lagi terjadi, kawan merkz telah dapat tahu yang BF dia (id kelateboi kat planet romeo) tuh ada scandalls u’ols dengan jejanz lain. Anak hekan age 20 lagiks. Kalau korang masuk kat planet romeo tuh, korang search la user id e_jump. Tuh lah scandalls terbaru dia. Budak Batu Berendam Melaka.Yang kelakarnye, reason yang diberikan bile kawan merkz tanya, bosan, lagi satu, kawan merkz disalahkan sebab 2 hari tak sms/call. Hanjeng kanz. Yang hanak hekanz tuh pon satu, dah terpampang kat profile yang bf kawan merkz tuh berkapel, tak reti reti lagi kerr??

Hanjeng kanz jawapan dia. Kunun belajar tinggi-tinggi tapi jawapan macam hanjeng je. Excelly, kawan merkz tuh balek kampung, ada masalah keluarga. Biasala u’ols, kampung kanz, kena pulak kawasan hulu, coverage henpon Malaysia ni pepaham saja lah. Kemut.

Mak cakap la kat kawan merk tuh, ala noq, hanjeng kalo dah pernah makan taik, kalau dia tak makan, dia akan cium jugak. Nama pon hanjeng kanz. Nih bukan kali pertama kes derang neh.Dah banyak kali dah. Entah la, nak komen lebih lebih pon tak boleh. Hal dalam kaen orang. Tapi satu je merkz nak kata, PLU hanjeng gak BF kawan merkz tuh.


Actions

Information

One response

28 06 2015
abamsadok

HMMMMM..nak terberak sat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: