Demam di Tahun Baru

12 01 2010

Dah terliwat ke untuk aku ucapkan Selamat Tahun Baru 2010 nieh?? Lantok ler, nak wish juga. SELAMAT TAHUN BARU 2010. SMOGE LEBIH DALAM SEGALA HAL. Hehehe. Bukan saja aku tak nak wish. Bukan saja aku tak nak hapdetkan blog ni. Tapi, Aku sedang menerima ujian dari Yang Esa.

Masuk je 2010, badan aku mula meragam. Kepala mula berpinar-pinar, dada aku berombak kencang, sendi-sendi dan saraf-saraf aku mula meronta-ronta kesakitan. Dengan penyukat suhu (termometer) berjenama ‘Watson’ aku sukat sendiri suhu badan aku. Mak aih, 40C. Patutlah macam nak meletup je kepala aku. Berhari-hari juga la aku melayan derita tu.

Tapi kan, bila kita sakit nie sebenarnya Tuhan nak tunjukkan kepada kita sumthing. Pada masa kita sakit ni la, kita boleh nampak sape sahabat kita, sape suami/isteri kita, sape kekasih kita. Masa sakit ni lah kita boleh nilaikan diri kita sendiri, nilaikan insan-insan yang selama ini disisi kita. Tapi yang penting kan, sakit ni merupakan anugerah Tuhan kepada kita sebagai penyucian dosa-dosa kecil yang kita lakukan. Bukankah itu juga tanda Tuhan masih ingatkan kita?

Kebetulan, BF aku ada disini sepanjang aku sakit ni. Thanks dear sebab sudi jaga aku walaupun… And sorry dear sebab aku tak dapat menggembirakan kehadiran mu kali ini. Aku hargai sangat. Sayang awak, rindu awak. Muahhh.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: