Nenek Kebaya

25 12 2009

Korang ada tengok dak drama Nenek Kebaya yang disiarkan kat TV 3 jam 4.30 petang Isnin hingga Khamis sebelum nie. Drama tu dah abeh dah dan diganti dengan Cucu Betong.

Masa lunch tadi, aku pi la ke food court Carrefour (Carrefour lagi). Dari satu stall ke satu stall. Then aku tergelak bila tengok satu ‘poster’.

Aku rasa, tuan punya stall nih sure tiap hari dok melangut depan TV nengok citer Nenek Kebaya tuh. And then, punya la fikir nama yang vouge² untuk nasi goreng kampung yang di upgrade sket tuh. Last skali, kerana dah minat gile kat Nenek Kebaya, letak la nama nasi goreng tuh, Nasi Goreng Nenek Kebaya. Glam sungguh kanz.. Lepas ni kalo aku masak apa-apa, nak taruk nama yang glam-glam jugak la. Ayam Masak Merah Sehati Berdansa, Daging Masak Kicap Buletin Utama. Kekekeke.

Sayang skalli, lupa nak snap nasi goreng yang boleh dikategorikan sebagai sedap tu. Kalau dak, leh la korang nengok camne rupa Nasi Goreng Nenek Kebaya.

Sempat juga usya bro bancuh ayaQ nie. Sweet sangat. Kecik molek je. best kalau buat bantal peluk nie.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: