Aku Suka Shopping Kat Carrefour

21 12 2009

Sejak dulu lagi, aku suka memasak. Kalau sempat, hari-hari aku akan memasak untuk lunch & dinner. Jemu la asyik makan kat luar. Kadang-kadang, rasa makanan kat luar tuh ntah hape-hape je. Rugi duit je bayar. Bukan murah harga makanan skarang nie.

Selalunya, barang-barang dapur aku akan beli kat pasaraya Carrefour. Bukak la Tesco berpuluh-puluh, Giant berbiji-biji, aku lebih selesa dengan Carrefour juga. Pernah juga shopping kat Tesco Xtra dengan Giant, tapi at last, aku terpaksa pi Carrefour juga.

Manager Carrefour Seberang Jaya tuh macam paham-paham je cara susun barang. Senang nak cari. Luas. Harga pon aku rasa lebih murah berbanding ngan tempat lain. Dah tu, pandai pulak cari staff…

Tapi, sejak dua menjak nie, aku suka sungguh pi Carrefour. Hehehe, nak taw sebab apa? Tengok kat bawah nie…

Orangnya manis, lentik aje bulu mata dia. Bit friendly. Sejuk je hati bile nengok muka budak neh. Shahril kalo tak silap nama mamat nie. Selalunya, kalau dia keje, aku akan bayar kat dia walaupun terpaksa beratur panjang semata-mata nak tengok dia senyum, melainkan dia jaga kaunter express. Tak dapek den nak pie kek dio haa.

Secara jujur (tanpa prejudis neh) Carrefour beruntung sebab ambek budak nie keje. Cepat, cekap and user friendly. Tahniah.

Lepas ni sure ramai abang-abang yang cari mamat nie kat Carrefour kanz.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: