Terkedu

20 12 2009

Kisahnye macam ni. Aku sedang hisap rokok kat kaki lima blok kedai kat taman ni. Memang ramai la orang lalu lalang. Aku ada nampak sekumpulan dalam 3 orang budak-budak sekolah rendah berjalan ke arah aku. Aku memang kenal ngan bebudak ni tapi takde la rapat sangat.

“Abang, mintak lima kupang.” Sorang budak darjah 6 dengan selamba mintak duit dari aku. Ape, ko hengat aku nih bank negara ke senang-senang nak bagi duit kat orang. Budak nih hitam manis, badan boleh tahan. Kalo sesapa tengok memang tak jangka dia tu darjah 6.

“Nak buat apa, beli rokok ka. Tak yah dok harap la”. Aku memang takkan bagi duit kat bebudak ni. Tak boleh ajar bagi. Sekali bagi sure lepas ni diorang akan mintak lagi.

“Macam ni la bang, saya bogel depan abang, abang boleh tangkap gambar. Tapi abang bagi saya RM 5.” Terasa panas je telinga aku. Ringan je tangan nak bagi penampar. Kalau kawan dia yang putih melepak tuh cakap macam tu, lain la. Ada la talent nak jadi anak ikan berjaya. Nih baru sunat dua hari dah berani nak ofer mengofer. Hehehe..

Terkejut siot. Budak-budak sekarang sanggup buat macam tu semata-mata nak duit beli rokok. Tu baru darjah 6. Belum remaja lagi. Lagi 5 tahun agak-agaknya sanggup buat apa saja untuk RM. Bertuah betul budak-budak nie. Macam mana la mak bapak dia mengajar. Suka hati je mintak duit dari orang. Nih sure mak bapak jenis hingat sedap waktu buat anak sajork. Bile dah termenetas dah lupa tanggung jawab nak mendidik. Kalo anak dah kena bela ngan jantan, baru la ada akai gamaknye. Mula la nak riuh satu dunia.


Actions

Information

11 responses

15 05 2011
yaya

call saya kepada sesiapa nak jadi gigolo. saya perlukan gigolo SEGERA. call saya Yaya di 0173652060 . LELAKI sahaja

20 05 2011
yaya

sesapa nak jadi anak ikan sila call saya, Yaya 0173652060

19 07 2014
Anonymous

kau ibu ayam? pergi mampos!

18 01 2013
zurairimohdnazim

sy la.0145238875

9 02 2013
asrizal

saya nak 0163567646

3 05 2013
biul96

sye cari anak ikan pengganti,..yg lame dh pgi nk crik yg baru,..under 15yo,.

11 08 2013
Andy

Kat area mane tu? 0126625049

8 11 2013
ayie

sy pon nak jadi gigolo 0166108632

28 12 2013
kamal ariffin
13 04 2015
gstringboy

kenapa failed nk send emel kt lifeplu@gmail.com?

20 04 2015
Shah

Lifeplu@gmail.com dah kena block.
Untuk email, sila send ke pluvers69@gmail.com
Tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: